Als levend standbeeld optreden? Dan is dit je kans!

In samenwerking met Beeldje.nl en De Kikkerkoning Kinderopvang organiseert de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe voor alle kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar een Workshop Living Statues en een aantal werkateliers zodat kinderen leren om een goed levend standbeeld te zijn en in de werkateliers aan de slag kunnen gaan met een eigen ontwerp. Het resultaat kunnen ze laten zien op de Vrijetijdsmarkt zondag 2 september tijdens de Elster Living Statue Contest 2018.

De Vrijetijdsmarkt Overbetuwe hoopt met dit initiatief kinderen in de basisschool leeftijd op een speelse manier kennis te laten maken met een nieuw stukje cultuur en van de Elster Living Statue Contest  een mooi evenement te maken dat jaarlijks terugkeert.

De workshop Living Statues is op woensdagmiddag 27 juni aanstaande. Er is plaats voor maximaal 30 kinderen. De ateliers zijn op woensdagmiddag 4 juli en 29 augustus. De wedstrijd is tijdens de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe op zondag 2 september 2018.

Aanmelden voor de workshop en de werkateliers kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties van de Kikkerkoning Kinderopvang kunnen zich bij de BSO inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: pas na bevestiging van je mail ben je verzekerd van een plaats! Er is plek voor maximaal 30 kinderen. Je krijgt uiterlijk 26 juni bericht of er een plaats voor je is.

 

De inschrijving voor de Elster Living Statues Contest 2018 op 2 september staat niet alleen open voor kinderen, ook volwassenen worden opgeroepen om mee te doen. Voor iedere categorie is een prijs te winnen.

Schrijf je nu in voor de eerste Elster Living Statue Tweeduizendachtien! Het meest ludieke, professionele of kunstige standbeeld in elk categorie ontvangt een prijs en natuurlijk eeuwige roem omdat je immers de eerste bent in wat hopelijk een lange rij van winnaars over de jaren zal worden! 

Meer informatie over de workshops, de werkateliers en de inschrijving voor de Elite Living Statue Tweeduizendachtien vind je op de pagina voor de Living Statue Contest

Deelnemers kunnen zich nu inschrijven voor de editie van de vrijetijdsmarkt 2018 op 2 september aanstaande door het inschrijfformulier in te vullen. Deelnemers kunnen zich nu ook registreren op onze website en kunnen daardoor meer informatie zien speciaal voor deelnemers.

Met maar liefst 60 deelnemers was de eerste Vrijetijdsmarkt op zondag 4 september al meteen volgeboekt. Met een mooie mix van welzijns-, vrijetijds- en culturele organisaties was er voor ieder wat wils. De markt is goed bezocht en zowel bezoekers als standhouders kijken tevreden op de markt terug. Velen hebben hun organisatie bekend kunnen maken bij een groter publiek en vrijwilligers en nieuwe leden werden volop ‘gescoord’ door de deelnemers. De Living Statues en de optredens op de twee podia zorgden voor een leuke afwisseling en de weergoden waren ons ook redelijk gezind. Ook de mix & match, waar individuele vraag en aanbod van vrijwilligers werd verzameld, was een succes. Mede dankzij vele vrijwilligers en organisaties zoals gemeente Overbetuwe, Forte Welzijn, Muziekschool All Music en Snelders Sport was deze eerste editie mogelijk en geslaagd.  

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten: allereerst mag de markt volgend jaar wat groter, om aan iedereen passende ruimte te bieden. En niet iedereen had een goede plek, al kwam dat deels door een harde koude wind. Ook voor de jeugd willen we wat meer vertier bieden en ook voor de inwendige mens. Plannen daarvoor heeft de organisatie al volop…., want dat er een volgende editie komt is zeker:

Save the date voor editie 2017: 3 september 2017

We hopen dan ook dat vele organisaties zich weer zullen melden voor de komende editie op 3 september 2017.

 Heb je vragen over de vrijetijdsmarkt, wil je vast een plek reserveren, heb je een leuk idee of wil je meehelpen met de organisatie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Elster

Living

Statues

Tweeduizendachtien

De Elster Living Statue Contest wordt gehouden tijdens de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe. Heb je altijd al eens als levend Standbeeld het publiek willen vermaken, dan is dit je kans! Je kunt je individueel inschrijven of als groep. Een deskundige jury kiest samen met het publiek de beste groep, beste individuele deelnemer tot 16 jaar en de beste individuele deelnemer van 16 jaar en ouder.

Waar?

In het centrum van Elst (Dorpsplein, Dorpsstraat en Werenfriedplein), van 14.00 uur tot 16.00 uur tijdens de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe. Om 13.30 uur melden bij de kraam van de Vrijetijdsmarkt, om 16.00 uur is de prijsuitreiking.

Inschrijven?

Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven kan tot en met 24 augustus.

Het inschrijfgeld bedraagt

  • € 2,50 voor individuele deelnemers tot 16 jaar
  • € 5,00 voor individuele deelnemers van 16 jaar en ouder
  • € 10,00 voor groepen

Prijzen*?

De winnaar van de individuele deelnemers tot 16 jaar wint € 25,00, de winnaar van de individuele deelnemers vanaf 16 jaar € 50,00 en de winnende groep krijgt € 100,00. 

 

Eerst leren om een levend standbeeld te worden?

Samen met Beeldje.nl en De Kikkerkoning Kinderopvang, organiseert de Vrijetijdsmarkt Overbetuwe voor alle kinderen uit Overbetuwe in de leeftijd van 8 tot 12 jaar een workshop Living Statues en werkateliers om je eigen living statue te ontwerpen.

                       

Wanneer is de workshop en de werkateliers?

De workshop, verzorgd door Beeldje.nl, is op woensdag 27 juni van 14.00 tot 17.00 uur

De werkateliers, begeleid door de Kikkerkoning Kinderopvang zijn op woensdag 4 juli van 14.00 tot 17.00 en op woensdag 29 augustus van 15.00 tot 16.30 uur

Waar is de workshop en de werkateliers?

BSO ’t Strand, bij het station in Elst, Nieuwe Aamsestraat 11, de ingang van BSO ’t Strand is aan de Meiregen.

Hoe meld ik me aan voor de workshop en werkateliers en wat kost het?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld je voor- en achternaam en leeftijd. Kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties van de Kikkerkoning kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Pas na bevestiging van je mail ben je verzekerd van een plaats! Er is plaats voor maximaal 30 kinderen. Meld je aan uiterlijk 24 juni. Je krijgt uiterlijk 25 juni bericht of er een plaats voor je is.

We vragen een bijdrage van 10 euro per kind. Dan kun je deelnemen aan  de workshops, meedoen met de werkateliers (kosten voor verf en schmink zijn niet inbegrepen) en als klap op de vuurpijl meedoen met de Living STatue Contest 2018 op 2 september 2018 (van 14.00 tot 16.00 uur). En wie weet win jij dit keer de hoofdprijs!

 

Graag tot ziens op 27 juni of 2 september!

* prijzen bij minimaal 3 deelnemers of groepen per categorie

 

De Vrijetijdsmarkt Overbetuwe is een nieuw initiatief dat voortkomt uit de vrijwilligersmarkt die in 2014 voor het laatst is gehouden. De Vrijetijdsmarkt Overbetuwe wordt dit jaar -2016- voor het eerst georganiseerd op de dag voor de Paardenmarkt: op zondag 4 september. De markt is bedoeld voor alle inwoners van Overbetuwe die nieuwsgierig zijn naar alle vormen van De initiatiefnemers van de Overbetuwse Vrijetijdsmarkt vonden het jammer dat verenigingen en andere organisaties geen podium meer hadden om zich aan de inwoners van Overbetuwe te presenteren: er is zo veel leuks te doen in Overbetuwe! Ook zijn er inwoners die graag iets willen gaan doen, maar niet goed weten wat er allemaal voor aanbod is en wat bij hen past. 

 

Meer over het ontstaan: de Vrijetijdsmarkt komt voort uit de Vrijwilligersmarkt die tot 2014 werd gehouden. Deze vrijwilligersmarkt werd georganiseerd door FORTE Welzijn (destijds STUW) maar door korting op de subsidie kon FORTE Welzijn niet langer meer deze markt organiseren. Daarnaast vonden deelnemers dat het tijd werd om het doel van de markt te verbreden en de markt vroeger in het jaar te organiseren. Enkele deelnemers hebben vervolgens de stoute schoenen aangetrokken en hebben aan de hand van het oude draaiboek en kennis van FORTE Welzijn, hulp van Centrummanagement Elst-Overbetuwe en een startsubsidie van de gemeente de vrijetijdsmarkt opgezet. Dit jaar wordt een proefjaar, als de markt een succes blijkt, komt deze vast vaker terug!